Kattintson ide, ha Kíváncsi, hogy Alkalmas lehet-e a Részvételre

Előszűrési kérdések
A klinikai vizsgálatot az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélyezte, az Egészségügyi Tudományos Tanács Klinikai Farmakológiai Etikai Bizottsága pedig kedvező szakmai és etikai véleményt adott ki vele kapcsolatban.

A továbbiakban néhány kérdést teszünk fel Önnek annak megállapítása érdekében, hogy Ön megfelel-e a vizsgálat előzetes követelményeinek. Az egyszerűség érdekében a weboldalon szereplő kérdésekben az „Ön” névmással jelöltük a lehetséges résztvevőt. Nagyra értékeljük, hogy időt fordít arra, hogy segítségünkre legyen a colitis ulcerosa kezelésének továbbfejlesztésében!
Hol hallott rólunk?  
Mi az Ön születési ideje?
Válassza ki a nemét:

Diagnosztizálta-e Önt orvos colitis ulcerosával (CU)?

Az Ön orvosa megerősítette-e a CU-diagnózist endoszkópos vizsgálattal?

Ön jelenleg tapasztalja-e CU-tünetek fellángolását? A tünetek fellángolása (avagy „aktív tünetek”) általában olyan problémákat jelent, mint például a gyakori vagy sürgető székelési inger, hasmenés, véres széklet és/vagy hasi fájdalom. Előfordulhat emellett fáradékonyság, étvágytalanság és testsúlyvesztés is.

Ön átesett-e a rendszeres megfigyelés részét képező (ún. „surveillance”) kolonoszkópián? A surveillance kolonoszkópia olyan vizsgálat, amelyre gyomor-bél rendszeri betegség vagy rendellenesség – pl. CU – diagnózisa után kerül sor.

Önt diagnosztizálták-e Crohn-betegséggel vagy meghatározatlan colitisszel?

Önnek kellett-e kórházban tartózkodnia az elmúlt 3 hónapban a CU-tünetek intravénás (iv.) szteroidkezelést igénylő fellángolása miatt?

Ön átesett-e a vastagbél részleges vagy teljes eltávolításán (kolektómián)?

A CU kezelésére alkalmazott gyógyszerekre vonatkozóan jelölje meg azt az állítást, amelyik a legjobban jellemzi az Ön helyzetét.


Amennyiben úgy dönt, hogy elmenti az adatait, és a jövőben szeretnénk kapcsolatba lépni Önnel az ELEVATE vizsgálattal kapcsolatban, milyen módon tehetjük ezt meg?

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a válaszát figyelembe vesszük, de ettől függetlenül az Ön által megadott összes módon (SMS, telefon, e-mail) kapcsolatba léphetünk Önnel.